GRAD SATISFACȚIE
O cina ca-n Mexic
Sejurul se apropie de final. Printre facilitatile oferite de hotel Arcanus se numara si aceea de a cina o data? sejur la unul dintre restaurantele a la carte, cu profil pescaresc, otoman, italian sau mexican.
Am ales pe cel mexican, cu totul intamplator si nu am dat gres, Programarea se face cu 24 ore inainte, la receptie si tot atunci se alege menilul. Noi am ales doua meniuri diferite pentru a face "schimb de experienta".
Cina a avut loc intre orele 19 - 21,3o. La intrare ne astepta un ospatar care purta un sombrero si un poncho si care ne-a condus la masa foarte frumos aranjata. In surdina se auzea cunoscuta melodie "Cucurrucucu paloma". Pe masa ne asteptau aperitivetraditionale mexicane:cipsuri de tortilla, sos salsa- picant, guacamole, alune.
Mancarea mexicana este destul de picanta, dar noi am ales meniul in asa fel incat sa rezistam pana in final.
Felul intai a fost o supa de vara, rece - gazpacho - (supa de rosii originara din Andaluzia, sudul Spaniei), delicioasa. A urmat o mancare de fasole boabe (alba, rosie si neagra) cu salata de cruditati cu sos de smantana. Surprinzatoare si amuzanta mi s-a parut garnitura de langa un copanel pane. Parea a fi un covrigel. De fapt era un ineldin ceapa alba (nu galbena) pane. Eu nu am mai mancat niciodata ceapa pane, dar a avut un gust usor dulceag sl placut.
Reamintesc ca meniul despre care vorbesc aici, este pentru doua persoane (un meniu foarte bogat), Somonul la cuptor cu garnitura de porumb si mazare, pentru mine a fost"cireasa de pe tort"., un deliciu, iar friptura de vita cu legume gratinate si sosuri mexicane- totul foarte picant, servita clocotind chiar in vasul in care a fost pregatita, am stins-o cu un pahar cu vin.
La desert ne astepta alte surprize: o salata de fructe si un bulgare de inghetata de lamaie invelit intr-o crusta de aluat cu o puternica aroma de scortisoara, glazura de ciocolata si fulgi de cocos. ca aspect semana cu un cartof copt la cuptor si glazurat, dar gustul nu vi-l pot descrie.
Vizitati micutul si coloratul restaurant mexican din Bucuresti, poate au si acolo asemenea delicatesuri.
Marturisesc ca nu am baut niciodata cafea cu tequila si frisca. Aici am gustat si atat pentru ca sunt antialcoolica, dar pregatirea acesteia sub ochii nostri, a fost un adevarat spectacol. "Maestrul' a turnat tequila in doua vase de inox, i-a dat foc, si a inceput "un dans" cu vasele in flacari (lumina stinsa in local) apoi turna tequila "inflacarata' in pahare, peste aceasta punand cafea si ornand cu frisca. Toata operatiunea s-a desfasurat pe muzica spaniola, in ritm de dans, intr-o atmosfera "incendiara".
Dar ce este pacut, trece repede. S-a sfarsit o cina mexicana, s-a sfarsit si vacanta. Ne intalnim anul viitor, cine stie??? poate chiar in Mexic. Sa aveti o vara 2017 - minunata.
P. S. - Rog webmaster daca se poate sa-mi ataseze melodia: "Guadalajara- Anthony Urdaneta.
Multumesc!
Trimis de bica adriana in 25.06.17 16:41:07
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Istanbul 1991
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bica adriana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 36.75766100 N, 31.42089800 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Offf, Adriana...
O cină la unul dintre resturantele hotelului la care ați fost cazați NU POATE FI considerată o ”excursie opțională în ANtalya” (rubrica la care ai încărcat, inițial, impresiile)
Dacă doreai să împărtășești impresii (binevenite, evident) despre această experiență - o puteai face în cadrul review-ul scris recent (foe în ”coprul review-ului”, fie ca ecou scris acolo)...
Asta și pentru că trebuie avut în vedere că nu snt acceptate două reviews-uri din același sejur, despre același hotel.
Of-offf... Pentru a nu se pierde însă pierde munca și ”sufletul” pus în scrierea articolului și încărcarea pozelor, vom publica, prin excepție, articolul la rubrica hotelului.
FĂRĂ NOTE, însă - pentru că nu e permis (și nu e normal) ca un turist să acorde 2 seturi de note pentru același sejur, la același hotel).
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2022 O vacanta cu relaxare maxima — scris în 04.07.22 de roxana25 din CURTEA DE ARGEş [AG] - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Măcar un ponton să-mi iau…. — scris în 11.11.19 de T&T* din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Arcanus hotel - binisor — scris în 18.07.19 de tripyy din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Recomand — scris în 26.06.19 de roxana25 din CURTEA DE ARGEş [AG] - RECOMANDĂ
- May.2018 Arcanus - Side — scris în 05.06.18 de Arismat din CAMPINA - RECOMANDĂ
- May.2017 Soare, mare, baclavale si rahat — scris în 09.06.17 de bica adriana din RM .VALCEA - RECOMANDĂ
- Jul.2013 Stil si Eleganta — scris în 21.07.13 de am9 din TIMIşOARA - RECOMANDĂ