GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La Mama Leti - ambient plăcut, mâncare bună

După ce am scăpat de cele 2 ambuteiaje obligatorii de pe Valea Prahovei (Comarnic și Bușteni), am cotit-o frumușel spre Râșnov. De aici, prietenul Waze ne recomanda să continuăm în direcția Codlea, către drumul european, dar Tati a propus ca deocamdată să nu ne îndepărtăm de munți, să urmăm traseul Poiana Mărului – Șinca Veche – Bucium – Lisa – Sâmbăta de Sus, urmând a face joncțiunea cu europeanu’ abia la Sâmbăta de Jos. E un drum pe care l-am mai parcurs în trecut de mai multe ori; cândva era varză, însă de când l-au refăcut, chiar e recomandabil, cu 2 avantaje de necontestat: spectacolul peisajelor și faptul că scutești aglomerația de pe E68.
Mâncaserăm de dimineață cam devreme și cam puțin, așa că puțin după Râșnov foamea a început să ne distragă atenția. Desigur, este treaba copilotului să rezolve astfel de probleme frivole, deci am deschis repejor GoogleMaps și am căutat restaurante prin zonă, de preferat fără abatere de la traseu. Bingo! La doar câțiva kilometri mai departe, în Poiana Mărului, ar fi Restaurantul Mama Leti, cu punctaj bun, 4,6 din aproximativ 800 de recenzii. Le-am parcurs la repezeală pe ultimele, am vizionat și câteva poze și am decis: adjudecat. „Numai să-l găsim deschis!” se trezi latura pesimistă a lui Tati.
Adresa din buletin este DN73A 339B, chestie care nu știu cât vă ajută; mai degrabă, luați în considerare aproximativ mijlocul satului, e o mică piață acolo și un sediu BCR. Dacă n-aș fi identificat-o pe hartă, nu ne-ar fi dat prin cap neam să ne oprim! Asta pentru că la prima vedere construcția cu 2 niveluri, absolut banală ca aspect, nu-ți spune nimic. În niciun caz nu te-ai gândi că adăpostește o mâncătorie, mai ales că nici firma nu-i chiar la vedere. În fine, am parcat chiar în față, pe marginea șoselei și am înaintat cu speranță, dar și destul de multe temeri. Am remarcat că parterul este ocupat de o prăvălie cu preparate din carne de la cunoscutul brand Sergiana și că se fac niște scări exterioare ce urcă la etaj. Presupunând că ne-ar conduce spre restaurant, le-am urmat. Și da, așa s-a întâmplat. Și – yes! – l-am găsit deschis, programul de pe Google fiind identic cu cel afișat pe ușă: duminică-joi 12-21, vineri și sâmbătă 12-22.
Locația deține o minusculă terasă la intrare, destinată cu siguranță fumătorilor, deoarece conținea doar o masă și 2 scaune, iar pe masă se afla o scrumieră încă neevacuată. Interiorul însă a fost o surpriză mai mult decât plăcută: curat, luminos, intim, mobilat și decorat modern, cu o tușă tradițională. Veți vedea în fotografii.
Nu erau decât vreo 2 mese ocupate, așa că am avut de unde alege. Am ales o masă lângă una din ferestre, cu vedere frumoasă spre casele de peste drum și spre dealurile înverzite din spate. O domnișoară angajată ne-a băgat imediat în seamă, oferindu-ne câte un meniu. Gândul nostru inițial fusese să mâncăm ceva ușor, câte o ciorbă/supă de exemplu, însă oferta în acest sens era destul de firavă: ciorbă de burtă și ciorbă de legume. Hmm... Niciuna nu ne coafa, deci trebuia să alegem câte ceva din celelalte categorii: minuturi, mâncăruri gătite, preparate la grătar, salate sau chiar pizza. Desigur, există garnituri, sosuri extra și deserturi. Și băuturi de toate felurile.
Am optat pentru o porție de cârnați locali (33 lei) cu varză călită (14 lei), iar Tati pentru șnițel de porc (33 lei) cu salată de varză albă (12 lei). De băut, aveam să împărțim o sticlă mare de apă minerală (12 lei). După ce am lansat comanda, am vizitat, desigur, toaletele, pe care le-am găsit în perfectă stare, dotate cu toate cele de trebuință.
Surpriza a fost să primim din partea casei un bol cu pastă de jumări, însoțit de felii de ceapă roșie și de pâine de casă. Mi-am amintit că acest bun obicei l-am întâlnit în trecut la restaurantele Sergiana – în Brașov și Râșnov, ceea ce mă îndreptățește să cred că Mama Leti ar fi tot o soră bună a Sergianei. Delicioasă acea pastă, și pâinea asemenea! Ne-am străduit din răsputeri să nu le devorăm în totalitate – din motive de calorii, normal. Din ceapă însă n-a scăpat nicio feliuță.
Felurile principale au venit destul de repede. Nimic fancy ca prezentare, însă bine preparate și foarte gustoase; în final aveam să le împărțim jumi-juma. Cel mai mult am apreciat varza gătită, era destul de dietetică, mai mult fiartă decât călită, însoțită de multe roșii și asezonată perfect.
Ne-am declarat sătui și mulțumiți, gata să ne continuăm drumul, așa că am rugat-o pe domnișoara gazdă să ne aducă nota de plată. Aceasta a totalizat un pic peste 100 de lei, pe care i-am achitat cu cardul, tipsul oferindu-l separat, cash.
Mama Leti s-a dovedit astfel o surpriză extrem de plăcută, care chiar ne-a depășit așteptările! Un loc cu ambianță plăcută și cu mâncare bună, la prețuri mai mult decât rezonabile, pe care îl recomand cu drag și pe care, desigur, nu-l vom ocoli în drumurile noastre viitoare! Ba, aș zice că merită chiar o mică abatere de la traseu! 😊

AmFostAcolo fără reclame?
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
- Ai dori o versiune COMPLET fără reclame? — devino membru afaFanClub -- citește mai mult
Trimis de crismis in 12.10.25 13:14:44
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în POIANA MĂRULUI [BV].
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@crismis: Am fost la Poiana Mărului acum vreo 60 de ani unde fratele soţului meu, pictor avantgarsist se retrăgea vara să picteze. Locuia într-o sură la un ţăran si dimineaţa îsi lua sevaletul şi începea să picteze în mijlocul peisajului superb. Poiana Mărului era o comună micuţă aproape de Bran, nu avea vile, pensiuni ci doar două cârciumi la care puteai manca ceva dar mai ales bea tărie sau un vin de casă. Fratele soţului a reusit să ˝fugă˝ pe la jumătatea anilor 80 în America unde s-a facut destul de cunoscut dar din păcate a murit prea devreme. Mi-ar fi plăcut să văd cum arată acum Poiama Mărului dar poate si-a pierdut farmecul de atunci cum am constatat şi la Fundata.
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
@crismis: Într-adevăr nu bănuiești ce te așteaptă în clădirea obișnuită cu prăvălie/brutărie la parter. Abia după ce urci scările și intri în salon descoperi restaurantul - frumos decorul oarecum rural, cu scaune specifice zonei transilvane și pereții laterali acoperiți cu șindrilă. Meniul e basic, prețurile decente.
La Mama Leti face parte din lanțul Sergiana (sergiana.ro/ro/restaurant ... nt-la-mama-leti) și a fost inaugurat prin 2015. Grupul Sergiana a deschis 9 restaurante în zona Brașovului și unul pe litoral, la Neptun („Calul Bălan” ).
Mulțumim pentru recomandare.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2017 [Restaurant pensiunea Ranch Poiana Mărului] [Pensiunea Turistică & Ranch Poiana Mărului] Prea multe nu-s de spus! — scris în 14.08.17 de dacicul din BRASOV