BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
De poftă, dar mai mult de foame, din nou la Xanadu

2 august 2025
Din nou o vară caniculară, care pare că nu se mai termină. Fără concediu şi cu mult stres atât la serviciu, cât şi acasă, cu multe probleme de sănătate, tot amânate până când nu s-a mai putut ☹. Cu banii daţi la doctori doar luna trecută pe tratamente, investigaţii şi operaţii petreceam două săptămâni în Antalya cu avionul la cinci stele ultra all inclusive :D.
La mine în cartier sunt destul de puţine variante de luat masa în condiţii OK. Nu caut localuri de fiţe, nu am bani de aruncat pe tot felul de fonfleuri, dar nici nu sunt dispusă să îmi risc sănătatea mâncând prin cine ştie ce bombă, astfel că prefer să frecventez localuri normale, cu mâncare bună, dar, mai ales, cu preţuri de bun simţ, unde nu trebuie să-ţi vinzi un rinichi sau să faci credit la bancă pentru a achita nota de plată
Acum îmi doream doar o terasă curată, răcoroasă, aproape de casa mea, chiar dacă, din comoditate, de data asta am mers cu maşina, iar XANADU a fost alegerea potrivită.
Accesul este uşor cu mijloacele de transport în comun, autobuzele 102 şi 311 având staţie în apropiere, dar nici de tramvai (19 şi 49) nu este deloc departe. Cea mai apropiată staţie de metrou este 1 Decembrie 1918. Cei care preferă maşina personală au la dispoziţie numeroase locuri de parcare, libere la orice oră, însă cu plată (5 lei pe oră), simplu, prin SMS la numărul afişat sau prin intermediul unei aplicaţii.
Adresa: Strada Postăvarul nr. 102, Sector 3, București
Coordonate GPS: 44.417299 N; 26.174361 E
Website: xanadurestaurant.ro
Social Media: pe FB
Telefon: 0799XANADU / 0726.212.114
Program: luni – joi: 11.00 ÷ 23.00; vineri – duminică: 11.00 ÷ 24.00
Am ajuns acolo pe la ora 16, după o lungă plimbare prin parc, care ne-a sporit exponenţial pofta de mâncare. Am întrebat primul ospătar ivit în cale dacă au ciorbă de burtă, iar răspunsul a fost afirmativ. Ne-am ales o masă pe terasa semideschisă din faţă, una poziţionată strategic în raza de acţiune a unui aparat de aer condiţionat portabil care să ne mai răcorească puţin, şi am primit imediat meniurile de mâncare şi, separat, de băuturi.
La băuturi preţurile mi s-au părut în continuare cât se poate de rezonabile. Am comandat mai întâi de băut: o bere Bergenbier la sticlă de 500 ml (12 lei) pentru soţul meu şi o limonadă cu suc de lămâie şi piure de fructul pasiunii (24 lei) pentru şofer. Din nou, am constatat că este mai avantajos din punct de vedere financiar să bei bere decât apă sau limonadă, dar m-am sacrificat :D. Băuturile ne-au fost aduse imediat, reci şi bune. Mi-a plăcut maxim combinaţia de dulce acrişor din limonada mea.
Meniul este destul de stufos, incluzând o mare varietate de mâncăruri, din toate categoriile şi pentru toate gusturile, dar noi ştiam exact pentru ce venisem acolo.
Am comandat fără să stăm pe gânduri câte o ciorbă de burtă (26 lei), plus mujdei (3 lei), smântână (2 lei) şi chifle calde cu susan (3,5 lei), suplimente care cresc automat destul de mult preţul ciorbei, dar nici nu se poate fără ele :p.
Am ezitat între aperitiv şi desert, cu gândul la papanaşii minunaţi sau la profiterolul excelent savurate la anterioara vizită la Xanadu, despre care nu am scris, dar am făcut poze :D şi le voi posta acum aici. Cu tot regretul, am renunţat la desert, tentată de o salată de icre de crap pe pat de lămâie cu ceapă roşie şi baghetă prăjită (30 lei porţia), aperitivul fiindu-ne adus înaintea ciorbelor. A fost o alegere inspirată, norocul făcând să beneficiem de o oferta specială 1+1 gratis şi aşa am mâncat fiecare icre pe săturate, icre făcute ca acasă.
Până să ne fie adusă mâncarea, am profitat să fac câteva poze şi în interiorul restaurantului, încă destul de liber la ora respectivă.
Ciorbele ne-au fost aduse imediat ce am terminat aperitivul. Au fost fierbinţi şi în nişte castroane extrem de generoase. Ştiam cât de mari sunt porţiile şi cât de săţioase şi m-am bucurat că şi-au păstrat bunele obiceiuri. Ciorba a fost pe gustul meu, foarte consistentă, chiar dacă bucăţile de burtă erau tăiate cam mari, dar am rezolvat uşor problema. Cu cele comandate extra, precum şi cu un strop de oţet şi puţină sare, am făcut-o chiar mai bună 😊 Asta după ce am eliminat cele câteva feliuţe de gogoşar din ciorbă. Mi s-a părut cam aiurea să pună în ciorbă gogoşari în oţet din borcan, posibil pentru o pată de culoare, nu ştiu, dar nimic de nerezolvat.
Ne-am terminat băuturile, am mai fumat o ţigară două şi ne-am pregătit de plecare.
Am cerut nota de plată, menţionând că dorim să plătim cu card bancar. Ospătarul a venit în scurt timp cu nota de plată şi cu un POS portabil. Puteam opta pentru plata bacşişului tot cu cardul, în procentele prevăzute de lege sau o altă sumă dorită de noi, am fost întrebaţi dacă dorim să plătim şi bacşişul tot cu cardul, însă noi am preferat să oferim bacşişul cash. Toată distracţia ne-a costat 138,50 lei, la care am adăugat 15 lei atenţia meritată pe deplin de ospătarul foarte amabil şi rapid în servire, un preţ absolut rezonabil în contextul actual. Am primit apoi şi bonul fiscal.
Înainte de plecare am vizitat şi toaletele, o altă surpriză plăcută. Erau foarte curate, parfumate plăcut, dotate cu toate consumabilele necesare, spaţioase, într-un spaţiu cu un aspect chiar elegant datorită candelabrelor cu senzor de mişcare de deasupra fiecărei cabine şi a ramelor aurite ale oglinzilor.
La etaj există încă un salon, precum şi un loc de joacă pentru copii, însă nu am urcat, acolo fiind în desfăşurare un eveniment privat, o cununie sau nuntă, nu ştiu exact, pentru că tocmai începuse postul Sfintei Marii, dar am văzut mireasa.
A fost o ieşire relaxantă şi reuşită. Am mâncat bine la Xanadu şi am fost mulţumiţi de toate cele consumate, precum şi de serviciile prompte, fără reproş. Recomand restaurantul Xanadu. Eu sigur voi reveni acolo, de poftă sau de foame sau ambele 😊, cum a fost cazul de data asta.

AmFostAcolo fără reclame?
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
- Ai dori o versiune COMPLET fără reclame? — devino membru afaFanClub
- ABONAMENT afaFC pe 6 LUNI = 59 lei Cumpără afaFC 6 luni
- ABONAMENT afaFC pe 12 LUNI = 100 lei Cumpără afaFC 12 luni
Trimis de nicole33 in 05.08.25 00:36:27
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@nicole33:
Să vă fie de bine!
Am notat restaurantul și chiar am de gând să ajung acolo cu proxima ocazie.
Multă sănătate, că-i mai bună decât toate!
@nicole33: Arată bine, deși este destul de greu de ajuns până aici pentru un turist - cum aș fi eu prin București. Dar informația este de reținut, nu se știe pe unde mă mai poartă drumurile. (O mai reținusem o dată, dar a fost vreme să și uit.)
M-a distrat P15. În Iași, „cotele” pentru bacșiș „sugerate” pe nota de plată sunt 5%, 10% și 15%. Așa e la noi, prin provincie; văd că în capitală lucrurile sunt mai evoluate . Oare cum o fi prin Cluj?
@adso:
Nu prea am studiat problema, eu nu las mai mult de 10%. Poa' să mă servească și Albă-ca-Zăpada, în fustă mini... 🙂
O zi faină!
@Flaviu: Dacă mergi cu doamna ta, mai ales atunci nu poți lăsa peste 10%
@adso: 🤣
Sau, pentru a nu isca discuții, îmi las doamna să plătească. 😁
Curioasă din fire, am căutat pe net ce înseamnă „Xanadu” . Am aflat că Xanadu este numele unei provincii chinezești, unde se găsea legendarul palat de vară al domnitorului mongol Kubla Kan, descris într-un poem de Samuel Taylor Coleridge, poet, critic literar și filozof englez (1772-1834).
”În contextul poemului, Xanadu este un loc de frumusețe și plăcere, asociat cu o grădină luxuriantă și o atmosferă de vis
Să vă fie de bine! Mă bucur că vouă v-a plăcut mâncarea la „Xanadu”
Am fost și noi acolo anul trecut, invitați la botezul nepotului unei bune prietene. Sala era la etajul unu, foarte frumos decorată! Ce păcat, însă, că mâncarea nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor majorității covârșitoare a mesenilor!
Aperitivul a mai fost cum a fost, însă, sarmalele și friptura au fost groaznice! 😠Sarmalele aveau mai mult orez decât carne, 🥴 iar friptura de porc nu puteai s-o tai nici cu cuțitul, dar'mite s-o mesteci în dinți! 🥹Nici despre desert (un tort) nu pot spune că a fost bun
Avea deasupra un strat gros glazură de culoare albastră, care se întindea de parcă era gumă de mestecat, n-avea nici un gust, și între blaturile din cocă tronau alte straturi de cremă multă și grețoasă!
N-am putut mânca mai nimic din ce-au pus pe masă! Mi-a spus mica mea prietenă, a doua zi, (bunică la 47 de ani) că la final s-au certat la achitarea plății totale pentru că mâncarea n-a fost ce trebuia și pentru că au încărcat nota cu niște șampanie care n-a mai fost servită odată cu tortul
Presupun că asta se întâmplă când au mese festive cu mulți oameni, la nunți și botezuri, unde mâncarea se pregătește cu o zi/două înainte (mă gândesc că sarmalele nu le gătesc în aceeași zi!) Oricum ar fi, nu cred că noi vom mai ajunge la „Xanadu” , locul fiind prea departe de casa noastră!
Pe voi, însă, vă îndemn să mai mergeți, 👍pentru că v-ați simțit bine și pentru că v-a plăcut mâncarea! ... și, să nu uit de 😘😘😘
@Flaviu: Hm, n-ai gusturi rele! Albă ca Zăpada în fustă mini, hm, nu m-am gândit, dar acuma merită!
Știi cum e, numai Frații Grimm urau mamele vitrege, sunt niște saituri care vin cu alte variante! 😂😂😂
Pentru mine acest “Xanadu” e mai degrabă planetă din sistemul solar RQ2, n-am vreo șansă s-ajung acolo dar @ Nicole l-a descris atât de frumos de cred că are acțiuni acolo! 😂🤗
@Yersinia Pestis:
Xanadu îmi aduce aminte de filmul cu același nume, un film muzical în care juca -și cânta - minunata Olivia Newton-John.
O seară faină!
@Yersinia Pestis:
Ce vremuri...
Tocmai am ascultat melodia...
@Flaviu:
”Să vă fie de bine!
Am notat restaurantul și chiar am de gând să ajung acolo cu proxima ocazie.
Mulţumim mult!
Nouă ne-a plăcut acolo, am fost mulţumiţi şi de mâncarea variată şi pentru toate gusturile şi de amabilitatea personalului şi de rapiditatea servirii şi nu în ultimul rând de preţurile rezonabile.
Este totuşi un restaurant de cartier, frecventat preponderent de cei care locuiesc în zonă. Dar rezistă de mulţi ani pe o stradă pe care sunt vreo cinci restaurante la rând, deci nu duce lipsă de concurenţă, ba dimpotrivă, aş zice
”Multă sănătate, că-i mai bună decât toate!
Aşa este, dar ajungi să conştientizezi asta abia când încep să apară problemele.
Să fim sănătoşi cu toţii, să călătorim, mai aproape sau mai departe, nici nu contează, şi să avem ce povesti!
Mulţumesc mult pentru urări, vizită şi ecou!
@roxxie:
Mulţumesc mult pentru urări, vizită şi ecou!
@adso:
”Arată bine, deși este destul de greu de ajuns până aici pentru un turist - cum aș fi eu prin București. Dar informația este de reținut, nu se știe pe unde mă mai poartă drumurile.
Ca turist în Bucureşti, vei alege, cel mai probabil, locaţii centrale şi ultracentrale, mai elegante, dar şi mai scumpe, iar Bucureştiul are destule restaurante cu istorie şi cu tradiţie. Acolo îmi duc şi eu prietenii şi sunt impresionaţi de fiecare dată, chiar dacă mie îmi vine să mă zgârii pe ochi la vederea preţurilor, dar vreau să mă laud cu oraşul meu.
La Xanadu şi alte câteva restaurante din zona în care locuiesc mergem mai mult în familie, mai neprotocolar aşa şi pentru că mergem la sigur.
”M-a distrat P15. În Iași, „cotele” pentru bacșiș „sugerate” pe nota de plată sunt 5%, 10% și 15%. Așa e la noi, prin provincie; văd că în capitală lucrurile sunt mai evoluate . Oare cum o fi prin Cluj?
Interesantă observaţia ta. Chiar nu am ştiut că pot fi şi alte procente în alt oraş. Eram convinsă că aceste procente de 10,12,15 sunt reglementate unitar la nivel naţional, însă lăsându-ţi libertatea de a oferi şi orice altă sumă sau chiar de a nu oferi deloc bacşiş, în caz de nemulţumire maximă.
Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!
@adso:
”@Flaviu: Dacă mergi cu doamna ta, mai ales atunci nu poți lăsa peste 10%
Şi de ce nu ar putea lăsa mai mult, că eu nu am înţeles?
Să pară un bărbat cumpătat, chibzuit, numai bun de luat acasă şi nu un risipitor care aruncă cu banii numai pentru a-şi impresiona partenera?
@nicole33: Cunoști vreo parteneră care să fie fericită atunci când partenerul face un gest de apreciere, de orice fel, la adresa altei femei? Mai ales dacă această altă femeie este Albă ca Zăpada în fustă mini?
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2025 [Restaurant Hanul lui Manuc] Cu familia la Hanul lui Manuc — scris în 23.06.25 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2025 [Restaurant Britannia Bar & Grill] Restaurant Britannia – un prânz reușit — scris în 30.04.25 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2025 [Restaurant Moft [Floreasca]] Moft, un concept nou şi modern de restaurant — scris în 26.04.25 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2025 [Presto Ristorante / Mărășești] Presto Restaurant – lângă Parcul Carol — scris în 14.04.25 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Mar.2025 [Restaurant Hotel Capitol] Întâlnire cu fostele colege de serviciu la restaurant Capitol. — scris în 25.03.25 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2025 [Cofetării, patiserii, ceainării, gelaterii] La Dolce Milano - gustul fin al Italiei in Bucuresti — scris în 09.03.25 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Restaurant Ever After] Asiatic si iar asiatic - Restaurant Ever After — scris în 01.02.25 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ