GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ

“A fost la shopping in Dubai”, scriu din cand in cand ziaristii, acuzand si aratand cu degetul spre vedeta x sau politicianul y. Ca si cand ar fi cel mai rau lucru pe care l-ar putea face respectivii “infractori”. Si totusi, sa iti faci cumparaturile in Dubai este cea mai placuta si utila solutie in cazul in care: ai bani + trebuie sa iti schimbi / improspatezi garderoba + nu vrei sa aloci pentru aceasta activitate mai mult de doua-trei zile. Pentru ca in Dubai poti face cumparaturi “concentrat”: intri in unul, hai doua malluri si cu siguranta pleci acasa cu tot ce ti-ai dorit (si nu numai…).
Shopping in Dubai nu inseamna doar malluri. Eu as imparti destinatiile de mers la cumparaturi in trei: piete, bazaruri si malluri. Daca e sa le combini si sa gusti din toate cate putin, poti sa iti faci linistit o saptamana de “vacanta de cumparaturi” in Dubai, fara a trece de doua ori prin acelasi loc.
PIETE
Piata de Aur (Gold Souk) este cea mai renumita. Desi aflata la loc de cinste in programul de vizitare al agentiilor de turism, ea nu este considerata de localnici obiectiv turistic, motiv pentru care cerintele pentru vizitatori sunt aceleasi ca peste tot: tinuta decenta si fara manifestari de afectiune. Pe stradutele de aici veti gasi peste 300 de magazine, si puteti fi siguri ca tot ce straluceste e aur. Ma rog, daca e ceva ce straluceste foarte tare, atunci categoric sunt diamante… Iar daca exista pe aici cineva care sa “sufere” atunci cand vede diamante, atunci ori pleaca inspre acolo cu bani multi, ori mai bine nu se duce. Va spune una care se afla in situatia asta, dar care nu stia de “sfaturile” de mai sus. Renumele Piatei de Aur din Dubai nu vine de la preturile mici, ci de la cantitatile mari de marfa. Eu, care am pretentia ca am umblat si am vazut, care punea pe picior de egalitate magazinele cu obiectivele turistice din tarile vizitate pana acum, am ramas masca atunci cand am vazut vitrinele burdusite din piata asta: zeci de mii de modele de bijuterii, mii de diamante mari si de calitate. Am mers linistita crezand ca o sa dau numai peste podoabe orientale, greoaie, si am avut o mare surpriza: intr-adevar la loc de cinste in vitrine sunt hainele de aur – adevarate armuri – si colierele imense, dar bijuteriile cu diamante sunt lucrate in cel mai “european” mod posibil, desi arata mult mai bine decat tot ce am vazut eu prin Roma, Paris, Nisa, Berlin, Amsterdam sau Viena. In fine, ca sa ma linistesc mi-am luat si eu un inel cu un diamant central de 5. 06 carate si doua diamante laterale de cate 1. 06, toate cu o culoare si o claritate foarte buna. “L-am luat in poza”, daca stiti vorba, si ma uit la el cu mult drag si jind ori de cate ori deschid fisierul cu imagini din Dubai. O sa vi-l arat si voua, desi e posibil sa nu va intereseze subiectul la fel de tare ca pe mine…
Pentru ca si in Piata asta trebuia sa existe un “cel mai cel”, un record, niste bijutieri arabi au creat un inel de aur de 21 de carate, care cantareste aproape 64 de kilograme (59 de aur si 5 de pietre pretioase). Inelul e expus in vitrina, iar cine doreste isi poate lua unul acasa, dar in varianta “purtabila”.
Din Piata asta trebuie sa plec brusc, sa fiu luata pe sus, sa nu am timp sa intorc capul inapoi. Mergem deci spre piata de condimente, alte chestii dragi mie (dar nu ca cele de mai-nainte…). Desi nu mai e ce-a fost odata, mirosurile de aici te innebunesc, culorile la fel! Eram ca un copil intr-un imens magazin de jucarii, care nu mai stiape ce sa puna mana. Intrebam in stanga si-n dreapta ce e fiecare lucru si la ce se foloseste, dupa care il rugam pe prietenul nostru din Dubai sa ne scape de vanzatori, ca si sa fi vrut nu puteam lua in tara tot ce-mi doream. Am cumparat totusi orez mumtaz, lamai uscate, strugurasi (zeresk, pentru mancaruri cu pui), ierburi amestecate pentru mancare de miel, cardamom, menta, pudra de mango, condimente de gratar si tamarind. Sofranul insa l-am luat “pe recomandari” din alta parte, pentru ca la fel ca in celelalte bazaruri de prin Iordania, Thailanda sau Turcia vanzatorii au incercat sa ma “pacaleasca”. Este cel mai scump condiment din lume, iar pentru a obtine un kilogram trebuie recoltate cel putin 100. 000 de stigmate (perisorii aceia din floare, pe care se prinde polenul). Sofranul de calitate se obtine din varful acestor stigmate, care este mai inchis la culoare. Daca veti gasi sofran cu fire lungi, de 1-2 cm, si in nuante de la galben la rosu, fugiti ca e pacaleala. Ok, luati-ma cu forta si de la condimente…
Piata de peste a fost o iiiiiimensa surpriza pentru mine. Nu am mai vazut nicaieri asa ceva: in primul rand toti vanzatorii (cateva sute) erau imbracati la fel, cu o uniforma bleu, asa ca stiai clar ca nu a venit un nene de pe strada sa iti vanda peste si ca ai astfel garantia ca iei marfa buna. Apoi, exponatele. La intrare erau expusi rechinii. Aliniati, in functie de marime, de la cel mai mic (bun si pentru acasa) la cei mari (cumparati de restaurante). Langa ei, pestii-ciocan, calcani si alte specii ciudate carora le-am facut poze, spre deliciul vanzatorilor. In hala, dezmat. Tarabele pline de pesti de toate marimile, toate culorile! Fructele de mare aveau coltul lor, la fel si pestele uscat. Alaturi, o alta hala cu muncitori imbracati in albastru inchis, carora le plateai, le dadeai pestele si primeai un bon de ordine. In scurt timp erai chemat sa-ti ridici marfa, numai buna de pus pe gratar. Daca vi se face si voua pofta vizitand piata, nu trebuie sa plangeti ca “vai ce-as lua, dar daca nu-s acasa…”, pentru ca il puteti consuma astfel: multe restaurante accepta sa mergi cu pestele tau si ei ti-l prepara; exista locuri amenajate pentru gratar, in plaje sau in parcuri, unde mai si face cineva curatenie dupa tine; multe din spatiile de cazare din Dubai sunt apartamente dotate cu bucatarie proprie.
Piata de fructe si legume este lipita de piata de peste. Gasiti aici si ce vreti, si ce nu vreti. Preturile se negociaza, mai ales ca adesea sunt “umflate” special pentru turisti. Daca va ganditi sa faceti economie cumparand fructe din emirate in locul celor importate, sa stiti ca aici e chiar pe dos. Bananele “made in UAE” erau 7 dh, spre deosebire de 4 dh cele din afara. Treceti si prin piata de curmale, ca tot e in zona, si intrebati de curmale Kimia – dar gustati orice soi va mai ofera vanzatorii.
BAZARURI
“Little India” se afla imediat langa Bastakya. Gasiti aici tricouri-suvenir cu doi euro, saluri superbe care in Franta se vand de 5 ori mai scump (desi sunt identice), haine traditionale arabesti si indiene, incaltaminte (cea indiana inseamna papuci, fara sa existe “stang” sau “drept”), parfumuri la punga si ceasuri cu sacul. Mai sunt si dulciuri indiene, pe care va recomand sa le evitati: e ca si cum ai manca jeleu imbibat in parfum.
Bazaruri mai “spalate” gasiti in Bastakya, Madinat Jumeirah si Souk al Bahar, locuri despre care v-am povestit aici. Atata doar ca preturile, mari, sunt foarte putin negociabile, insa puteti fi multumiti ca ati gasit marfa de calitate.
Bazarul central din Sharjah merita vizitat, mai ales daca v-ati propus sa cumparati bijuterii de argint, imbracaminte traditionala sau covoare persane. Desi nu ne interesau deloc, la covoare ne-am pierdut cel mai mult timp si am aflat uimiti ca un covor de 1, 8 pe 2, 5, tesut din matase pe fir de matase, costa peste 9. 000 de euro.
MALURI
Putine tari din lume se pot lauda, cred, cu un numar asa de mare de mall-uri cate are Dubaiul. Mall-urile sunt mai mari decat v-ati putea imagina si cu atat de multe atractii, incat ai putea merge in excursie doar in mall-uri, daca ai vrea. Te-ai mai si lauda in final ca ai schiat, ai patinat, ai facut catarari, te-ai dat cu barca, ai admirat fantani arteziene, ai jucat fotbal, te-ai dat cu barca sau ai hranit pestii. Mallurile sunt, totusi, intr-o tara de musulmani practicanti asa ca in fiecare veti gasi macar cate un loc de rugaciune pentru femei si unul pentru barbati. Programul de functionare e ca la noi, de la 10 la 22, mai putin joia, vinerea si sambata, in zilele lor de weekend, cand raman deschise pana la miezul noptii. Seara este momentul preferat de localnici sa iasa la mall. Cu toti copiii din dotare (multi, de obicei) si cu o bona filipineza fac ravagii mai ales prin magazinele de lux dupa care se relaxeaza la restaurante sau cofetarii. Ei sunt imbracati in dishdasha, haina lunga si alba, si au capul acoperit, iar ele poarta pe deasupra cate o abaya neagra si o shaila pe cap. Desi multora dintre femei nu li se vede altceva inafara de maini si fata (iar altora nici atat nu li se vede), foarte multe tinere poarta acum abaya peste blugi stramti si bluze moderne, iar shaila este pusa undeva pe la jumatatea capului, peste parul foarte coafat. Daca pe barbati cel putin eu nu i-am putut evalua, la fetelor am observat o multime de haine si accesorii de marca (bijuterii, ceasuri, genti).
Dubai Mall este “cel mai tare din parcare”. Cu peste 1200 de magazine si o gramada de restaurante, este locul in care gasesti absolut orice ai cauta. Nu degeaba ii trec pragul 750. 000 de persoane in fiecare saptamana… Aici poti veni ca sa:
a) urci in Burj Khalifa;
b) patinezi pe un patinoar cu dimensiuni olimpice;
c) sa vezi una din cele mai mari piete de aur acoperite (diamantele m-au facut sa plang si aici…) ;
d) asisti la parada modei pe catwalkuri adevarate;
e) sa vezi unul din cele mai mari acvarii din lume, unde traiesc, printre cei 33. 000 de pesti, si rechini si pisici de mare uriase. Poti vedea acvariul de jos, dintr-un tunel care il strabate, sau de sus, dintr-o barca cu fundul de sticla;
f) sa faci cumparaturi. Nimic din ce va vine in cap atunci cand va ganditi la mall (asa cum arata ele la noi sau altundeva prin Europa) nu are legatura cu ce se intampla aici. Coridoarele sunt imense, magazinele la fel, marfa este din abundenta, spatiile de joaca pentru copii sunt gigantice, iar mancarea la restaurante este excelenta. Nu am fost in sezonul de reduceri, si cu toate acestea erau cateva magazine de haine si de ochelari care aveau reduceri de 75%.
Mall of Emirates era, pana sa apara colegul de mai sus, cel mai mare din zona. A cedat intaietatea, dar nu si-a pierdut atractia care il consacrase: singurul loc din Dubai unde ninge. Pentru ca de asta e cunoscut M. O. E. : are un resort de 22. 500 mp cu 5 partii de schi (una “neagra”, ca nivel de dificultate), partii de sanius si bob, pereti de catarare si o pestera sapata in gheata. Ca sa inchiriezi echipamentul (haina, pantalon, ski/snowboard si clapari/boots, sosete si casca) platesti 20 de euro, dupa care platesti ce te mai intereseaza: accesul la snow park, la partii si instalatii de urcat sau pentru lectii. Gasesti la MOE si o piata arabeasca cu suveniruri, dulciuri si covoare, e si magic Planet (cel mai mare loc de joaca acoperit din regiune), o sala de teatru cu 550 de locuri, cinematografe, peste 75 de restaurante si mai mult de 450 de magazine.
Mirdif City Centre: cand in numele lor apare si City Centre, inseamna ca s-au dezvoltat pe langa un hipermarket Carrefour. La fel, si aici. Mall-ul Mirdif e ultimul inaugurat si e imens. Gasiti de toate: imbracaminte, incaltaminte, bijuterii de lux, obiecte pentru casa, dulciuri, electronice. Ce am remarcat eu: desi am intart in magazine ale unor branduri pe care le stiam din tara, am observat ca acolo aveau marfa mult mai multa, mai frumoasa si mai de calitate decat ce gasim in Romania. Deci nu mai ieftina, dar mult mai multa. Surpriza a fost si magazinul Carrefour, de unde am cumparat multe haine si pentru noi, si pentru copil.
Daca as fi avut inca cateva luni la dispozitie, si voi mai mult chef de citit despre magazine, probabil v-as fi scris mai pe larg si despre alte mall-uri. Asa, va spun doar ca am mai vazut cateva din cele ce urmeaza, ca toate mi-au placut, ca toate au un “ceva” al lor si ca, pentru a rezista la shopping in Dubai, nu trebuie sa-ti reziste doar buzunarul, ci si picioarele. Asta e un sport pentru oameni cu conditie fizica, nu gluma. Alegeti voi cu ce vreti sa incepeti: Bur Juman (cunoscut ca fiind cel mai luxos), Dubai Festival City (in parcarea caruia intra 13. 000 de masini, care pot navali in peste 600 de magazine), Arabian Center (arhitectura traditionala), Ibn Battuta (impartit in 6 bucati, fiecare sectiune avand arhitectura unei alte regiuni – Andaluzia, Egipt, India, China etc), Wafi(cu Gradina Botanica Raffles), Mercato (arhitectura mediteraneana), Deira City Centre (unul dintre cele mai vechi malluri din Dubai, cu peste 350 de magazine).
Plimbare placuta si buzunare vesnic pline!

AmFostAcolo fără reclame?
- Utilizatoriii LOGAȚI văd, până în 1.8.25, o versiune cu MULT mai puține reclame
- Ați dori o versiune COMPLET fără reclame? — va fi posibil, în viitor — pentru aprox 8-9 lei / lună
Trimis de lizuk in 29.04.10 16:11:17
62 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (lizuk); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol - pg. 1 / 3
62 ecouri scrise, până acum, la acest articol
avand in vedere cele mai sus scrise... re-evaluez posibilitatea de a ajunge in Dubai... si da cu virgula...
EXTREM DE UTIL
Foarte interesant, desi shopping-ul nu este punctul meu forte, trebuie sa recunosc ca au foarte multe malluri care le fac cinste. Felicitari pentru review, util pentru cand voi ajunge acolo cu sotia.
@molko: pai tu urasti sa mergi la cumparaturi :-)) Daca si pe tine te-am convins, chiar ca-s tare la povestit!
@pepsi: va fi util si pentru tine, nu doar pentru sotie, crede-ma... Pe sorin de-abia l-am mai scos din niste magazine cu masini, barci si avioane cu telecomanda. Cica erau pentru copii...
@lizuk, as zice ca ce scrii tu in ultima vreme nu mai sunt review-uri, ci capitole dintr-o carte de calatorii. Fascinant! Talent autentic!
De regula sunt un cititor selectiv si un votant retinut. Astazi sunt bucuros sa fiu al 7-lea!
Felicitari!
Multumesc pentru aprecieri! Va doresc tuturor sa ajungeti sa folositi "instructiunile" de mai sus pentru a va ghida prin Dubai :-) dar sa nu uitati ca Dubaiul inseamna mai mult decat magazine.
@mariana: nisip nu, camila da. Nisip am luat din Iordania, nisip rosu, din Wadi Rum, loc de care m-am indragostit iremediabil. In Dubai, ca vorbim de nisip, plaja e ok si desertul e o ... caricatura fata de ce am mai vazut prin alte parti :-) Peste camila nu puteam sa trec, se vede ca arabii o apreciaza caci o gaseai sub toate formele, ca suvenir: din lemn, din metale incrustate cu pietre, din plus ...
Pot spune ca in Emirates Mall am gasit preturi mult mai bune decat in Dubai Mall la braduri ca Tommy Hilfiger, Timerland, Lacoste.
In cazul in care scoateti dirhami de la bancomat este de preferat sa aveti card cu cip. Cardul de Unicredit a ramas blocat in bancomat si nu am reusit sa-l scot. Cu cardul Ing nu am avut probleme.
Aurul se poate scoate la un pret bun daca aplicati una din tehnicile prezentate de Diaura. Am observat ca au mare cautare la turisti bijuteriile suflate cu aur care se gasesc la preturi bune.
Carefourul aflat sub Emirates Mall am inteles ca este cel mai mare din lume, unde am gasit multe lucruri folositoare pentru casa.
Femeile nu cred ca sunt frumoase dar am observat ca se machiaza foarte strident. Femeile yemenite sunt obligate sa-si acopere fata lasand doar ochii la vedere. Cele care isi arata fata am inteles din discutiile cu un egiptean ca le gasesti in bikini in Sharm el Seik.
Daca mai mergi in Dubai iti recomand o plimbare cu Ambra pentru turisti, unde poti manca bunatati si urmari spectacole cu iluzionisti, dansatoare si fachiri.
Un vot din partea mea
Excelente randuri! Sper ca intr-o zi, cat de curand, sa-mi fie de folos
David, merci pentru vot dar ma vad nevoita sa te contrazic pe alocuri: in Dubai, bijuteriile care par de aur si sunt prezentate ca si cum ar fi de aur chiar sunt din aur. Pe langa faptul ca exista controale foarte stricte, in lumea musulmana inselaciunea si minciuna se pedepsesc foarte aspru, motiv pentru care ma indoiesc ca si-ar risca cineva afacerea si situatia personala ca sa faca o gainarie. Iar daca ai senzatia ca ai obtinut un pret bun inseamna doar ca pe langa pretul real al obiectului ai platit doar un mic profit vanzatorului, si nu unul foarte mare, cum patesti daca nu negociezi.
Femeile de aici sunt ... din mai multe surse. Multe indience, multe iranience, multe asiatice si chiar rusoaice care incearca sa pacaleasca si sa se acopere din cap pana in picioare cu haine traditionale. Nu spun ca cele de mai sus sunt frumoase sau nu. Spun doar ca, ajutati de un prieten drag, localnic din Dubai, am invatat sa le deosebim pe acestea de localnice. Care mie chiar mi s-au parut frumoase! Chiar multe dintre femeile carora li se vedea doar ovalul fetei ("ambalare" care nu prea avantajeaza pe nimeni, de altfel) aveau trasaturi foarte frumoase. Cele tinere intr-adevar sunt machiate strident pentru gusturile noastre, dar cu mai mult bun gust decat numeroase exemplare mioritice.
In Dubai legea nu impune nimanui cum sa se imbrace si cat sa se acopere (se fac referiri la tinute decente, dar asta e altceva). Femeile care aleg sa se acopere (pe cap, pe fata si chiar pe ochi) o fac din proprie convingere sau datorita restrictiilor impuse de familie. Nu doar la cele din Yemen vei intalni tinuta amintita de tine.
Referitor la remarca acelui egiptean, ma abtin... Totusi, daca e sa mai ajungi in Dubai, recomandarea mea e sa nu te bazezi prea mult pe ce comenteaza indienii si egiptenii. N-as spune ca sunt surse de incredere... desi locuiesc acolo au o mentalitate foarte diferita de cea a localnicilor, deci nu poti spune ca ai vorbit cu cineva reprezentativ.
Cu abra (nu ambra) am fost de multe ori si cred ca tu de fapt o confunzi cu acele corabii numite dhow. Care e diferenta: abra e o barcuta mica, cu doua banci pe stanga si pe dreapta unde toata lumea sta jos (si se accepta atatia pasageri cate veste de salvare exista pe barca) in timp ce barcile mai mari de lemn, dhow, sunt folosite pentru croaziere si mese pentru turisti.
Am spus ca gasesti aur de calitate dar si bijuterii suflate cu aur. In cazul in care sunt suflate cu aur esti informat din start, nu incearca sub nicio forma sa te pacaleasca. Daca umbla cu magarii stiu ca sunt aspru pedepsiti de legile seicului.
Eu am cumparat de exemplu o bratara Armani model deosebit din aur roz dar si bijuterii suflate cu aur pentru cadouri.
Abra este corect, ma gandeam la Ambra din Italia, din spusele ghidului este un taxi ieftin folosit de localnici. De multe ori mai iese cu scandal dimineata cand se grabesc spre servici si locurile sunt ocupate. Pacat ca nu am facut poze sa-ti arat ca intrau mai multi decat capacitatea barcii.
Ok, da, e corect cu aurul (desi eu nu am vazut bijuterii suflate cu aur, dar trebuie sa fie, daca ai si cumparat).
Asa o fi si cu abra, dar eu de cate ori am fost nu am vazut pe nimeni sa stea in picioare (nici nu ar avea cum) si nici sa se tina in brate unul pe altul, ci doar sa stea jos, deci era omul si locul. Iar la urcarea pe abra erau angajati care numarau cati pasageri au urcat deja, si noi am fost invitati sa asteptam urmatoarea barca atunci cand deja urcasera altii inainte. Nu te contrazic, or exista momentele de aglomeratie cand nu s-o tine cont de reguli, dar eu nu am prins asa ceva
La patinoarul din Dubai Mall in partea dreapta mai exista ecranul urias cu leduri?
Se laudau ca este cel mai mare din lume.
Am vazut si eu unul enorm in zona patinoarului, dar nu stiam ca au batut recordul si pe partea asta... Sper sa nu gresesc si sa vorbim de acelasi lucru.
Am incarcat o poza cu ecranul, daca te superi se poate sterge.
Click pe galeria foto.
@David, merci. O sa mai adaug si eu niste imagini, poti pune si tu linistit
@chelie_d, si eu asa am simtit...
Chiar daca am vazut review-ul de ieri, abia acum am reusit sa-l citesc pe indelete....
Ca de obicei ma lasi fara cuvinte la cate lucruri descoperi in calatoriile tale...dar de data asta chiar am calatorit mai mult ca niciodata alaturi de tine prin piete...
Sincer, credeam ca suntem singurii care ne pierdem cel putin o zi in orice piata locala, targ de alimente...pe oriunde mergem...si de fiecare data venim cu ceva local in desaga si incercam sa ne amintim cum ne-a fost explicat sa il folosim
La intoarcearea de la Roma ne intrebam la aeroport de ce este bagajul mai greu si am bufnit amandoi in ras: de la condimente...mai aveam putin si plecam cu sacii dupa noi din Campo de' Fiori.
Felicitari, iar daca voi ajunge in Dubai stiu exact ce voi face cateva zile bune
M-am uitat in portofel... nimic; asa ca din pacate raman cu visul. Dar pana va deveni realitate, iti multumesc pentru solida documentare pe care ne-o pui la dispozitie. Cred ca am vazut toate documentarele despre Dubai si tot nu ma satur sa mai citesc (si sa ma uit la poze... fascinata ca un copil care nu stie sa citeasca si pentru care imaginile spun tot).
Foarte, foarte utile informatiile tale, draga Lizuk. Un adevarat ghid de calatorie in Dubai ne-ai prezentat! Deocamdata ma ,,infrupt'' din pozele apetisante cu sortimente de peste, ma ametesc cu aromele condimentelor prezentate foarte explicit de tine, dar sorb din priviri si minunatiile din aur surprinse cu atata talent ,,fotograficesc'' si ma las purtata pe aripi de visare, ca poate voi ajunge si eu vreodata, acolo, la mare departare.
Felicitari pentru un asa review extrem de minutios descris si deosebit de folositor! Bravo si votul cu nr. 16 si de la mine vineeeee
merci, dana, dar ca s-o iau pe urmele lui molko si sa te chestionez despre votul dat: mi-am dat toata silinta sa scriu un material nu util, ci foarte util. ce crezi ca ar mai fi trebuit sa contina, ca sa intruneasca toate conditiile pentru a fi considerat si de catre tine foarte util? nu intreb cu rautate, chiar sunt curioasa
visul meu cel mai mare este Dubaiul, iar tu mi-ai intarit si mai mult convingerea ca trebuie sa ajung acolo... candva!
Un vot si de la mine!
Votul cu nr 18 a sosit abia acum.
Am fost cam ocupata satamana asta, dar... n-am uitat! Vroiam sa am mai mult timp, ca sa citesc cu atentie si sa studiez fotografiile cat mai amanuntit!
Ce pot sa spun, decat ca sunteti foarte curajosi! Mie mi se pare o lume straina mie si n-as indrazni sa ajung aici, decat intr-un grup organizat! Ma bucur mult pentru voi ca ati reusit sa va indepliniti acest vis maret! Te felicit ca ai reusit sa ne scrii si noua, celor de acasa despre experienta ta!
Sunt constienta cat timp ti-a luat sa alegi si sa incarci cele aproape 100 de poze din cele 2 reviews-uri si mai ales sa scrii atatea lucruri, foarte detaliat si placut!
Pe cand urmatorul review/?
@anytha 29: cu siguranta ca, daca iti doresti asa de mult, vei ajunge! Eu iti tin pumnii!
@georgiana: ma distrezi din nou cu teama ta fata de lumea musulmana: -)) Poate te luam cu noi cand mai mergem pe undeva, sa vezi ca nu e dracul atat de negru: -) De fapt o sa faci tu singurica un pas mic, acum ca tot ajungi in Turcia. Zilele astea sper sa am timp sa scriu despre posibilitatile de distractie in Dubai, ca sa fie "filmul" complet: vizite aici, shopping mai sus si distractie... cat de curand. Si-atunci veti fi cu totii convinsi ca merita sa dai o fuga prin Dubai.
@Lizuk,
E fireasca zic eu, asa zisa teama a mea, pentru ca e o lume cu totul noua pentru noi, cei din vest, care suntem mai ''europeni'' decat voi. Noi ''fugim'' iute pe-aici, peste frontiera, fara grija, nici a limbii, nici a traditiei, deci e simplu ca aici am trait mereu amestecati, sarbi, unguri, nemti, etc. Poate ca si acolo ma voi obisnui, dar oricine are sa stii, prima data un acel ceva, care te face sa te simti stingher. Multumesc frumos, de sfaturi! Fac eforturi sa depasesc situatia, sa stii, dar... mai sus mi-am spus parerea.
Mie mi-a placut la nebunie poza ta de la review-ul cu Cambogia, cea cu avionul ala frumos colorat si tu... ca o pustoaica! Totul foarte exotic!
Acolo parca... m-as duce!
o intrebare am... lizuk... eu plec pe 28 octombrie in dubai... la ce hotel ai stat? ceva sfaturi poti sa-mi dai legat de hoteluri... multumesc si astept.
- am luat doar biletul de avion... inca mai caut hotel... ceva in jur de 1000 euro pe 7 nopti
@ionut: eu am stat la un hotel mult mai ieftin decat ce cauti tu. Hotel de 3 stele, camera era de fapt studio, foarte mare - cam 40 mp - cu bucatarie, masina de spalat haine etc. Camera si mic dejun inclus - 75 dolari/noapte.
Merita sa mergi aici daca iti propui sa te plimbi toata ziua, altfel nu e cel mai luxos hotel, iti dai seama. Desi nici nu am avut nemultumiri legate de el. Iar daca mergi special pentru plaja, sa stii ca trebuie sa iei un taxi si te va costa cam 3-4 euro drumul (au si bus gratuit de la hotel, dar la dus ora era cam proasta).
Hotelul se numeste City Tower Hotel Apartments. Daca vrei sa stai undeva foarte aproape de plaja, in principal trebuie sa te uiti in zona Jumeirah sau Mamzar (asta insa e mai departe de centru). Daca gasesti ceva (poate pe booking, unde e si harta) ma pot uita sa vad daca stiu pe unde e situat.
eu am luat biletele de avion de la agentia * * * * * *... prin ei o sa iau si hotelul (implicit viza)... problema ptr moment e ca nu au ofertele de hoteluri ptr toamna. de aceea eu doar ma interesez... pe ofertele vechi aveau HOTEL IBIS... (IN JUR DE 400-500 EURO 7 NOPTI) si ARABIAN PARK (in jur de 700 euro)... acum astept sa vad ce au si eu in oferta
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2014 Ibn Battuta Mall - cel mai mare mall tematic din lume — scris în 25.11.16 de elenaadina din GURA HUMORULUI [SV] - RECOMANDĂ
- Apr.2010 La vizitat de Mall-uri in Dubai — scris în 15.01.12 de AndreeaG din RAMNICU VALCEA - RECOMANDĂ